O cifră cât un infinit.

Astăzi este despre cifra opt.

Este cifra care stă la baza „nesfârșirii căii”. Când a început să se contureze acest proiect/ blog mă gândeam să abordez 7 subiecte care mă pasionează. Apoi am mai ”adăugat” și o bază, adică un fel de introducere în toate cele șapte. De fapt tot proiectul este ”baza”... iar aprofundarea subiectelor revine fiecăruia în parte. Astfel 7 devenind 8, s-au revelat și mai multe ”coincidențe” și lucruri interesante care au dus la ”produsul” finit.

În primul rând, m-a fascinat ”revelația” că o cifră cu valoare finită poate deveni ”infinită” dacă o ”trântești la pământ.” Ca în viață... doar dacă omul e chinuit și ”împins la vale” de provocările vieții, descoperă cine e cu adevărat și ce forțe nebănuite zac în adâncul ființei umane și îl ”animă”.

Mai apoi, am suprapus cifra opt peste ”sticla” clepsidrei și se pare că s-au cam potrivit... Timpul pe care îl ”măsoară” clepsidra e o taină la fel de nepătrunsă ca infinitul. Chiar dacă unii au descoperit unele secrete ale timpului, unii chiar spun că este a patra dimensiune ale ”acestei lumi”, cred că timpul mai are destule ”necunoscute”.

Al treilea lucru pe care îl aduc în discuție despre cifra opt, deși este primul motiv pentru care am ales cifra 8 să îmi ”patroneze” Calea, sunt cele opt trigrame din Bagua, simbolul asociat taoismului. Și semnul Yin și Yang. Ulterior am aflat și de Merkaba, simbolul evreiesc.

                                                               Bagua                                                                             Merkaba           
                                                                                                            (omulețul e semnătura mea de ”artist grafic”☺)

Bun, și după ce am ales cifra opt am ”stilizat-o” si am inclus-o și în logo. Ca să încapă în ”cadrul de lemn” al clepsidrei ar fi trebuit să ”retez” cifra 8 la ”capete” sau să le ”turtesc”. Așa că am ales ultima variantă deoarece cifra opt fără capete nu ar mai fi decat un ”X”. Așa aplatizată, poate să fie așezată una peste alta de opt ori (simbolizând cele opt subiecte de interes despre care am menționat la început). Și suprapunându-le una peste alta a ieșit o coloană de toată frumusețea... ciudat nu-i așa?

                                                                       Clepsidră                                                    Opt ”stilizat”                         coloană de 8-uri

Acum știți de unde... ”Calea fără sfârșit”.  De ce ”Calea”?... Despre Tao, voi scrie probabil într-un articol viitor.


  Acum știm...

                              restul...

                                            vine din interior...